за Тенерифе

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Tenerife is a volcanic island in the Atlantic ocean that belongs to the Autonomous Community of Canary Island (Шпанија) and European Union. Тоа зафаќа површина од околу 2000 квадратни. км. и има население од околу 900.000 луѓе. Тенерифе е популарна туристичка дестинација и добива околу 6.000.000 посетители годишно.

Тенерифе е познат како “островот на вечната пролет”. Меки клима е формирана од страна на трговијата ветрови, струи и планините кои се делат на островот во различни климатски подрачја. пливање сезона во Тенерифе е целогодишна, а просечната температура е рачниот 21C.

На островот има многу добро развиена инфраструктура: два модерни аеродроми, две големи пристаништа и марини бројни, автопати со 120 ограничување на брзината км / ч, националните паркови, болници, училишта и слично. Канарските Острови се добро меѓусебно поврзани со фериботи и локални летови и постојат стотици од секојдневниот меѓународни летови до сите европски држави управувана од страна на неколку авиокомпании градоначалник.

Тенерифе има совршена екологија како што не постои тешка индустрија или големи фабрики. Секогаш има струење на свеж воздух од океанот благодарение на трговијата ветрови.

ниво на криминал е многу ниска и воопшто на островот е многу безбедна и сигурна.

Канарските острови и Тенерифе е најјужната точка на Европската унија и најтопла место во Европа во текот на зимскиот период.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

error: Content is protected !!