Rreth Tenerife

[Vc_row] [vc_column] [vc_column_text]Tenerife është një ishull vullkanik në oqeanin Atlantik që i përket Komunitetit Autonom të Ishullit Kanarie (Spanjë) dhe Bashkimit Evropian. Ajo zë një sipërfaqe prej rreth 2000 km katrore. dhe ka një popullsi prej afro 900.000 njerëz. Tenerife është një destinacion i njohur turistik dhe merr rreth 6.000.000 vizitorë në vit.

Tenerife është e famshme si "ishulli i pranverës së përjetshme". Klima e saj e butë formohet nga erërat tregtare, rrymat dhe malet që ndajnë ishullin në zona të ndryshme klimatike. Sezoni i notit në Tenerife është gjatë gjithë vitit dhe temperatura mesatare vjetore është 21C.

Ishulli ka një infrastrukturë shumë të zhvilluar: dy aeroporte moderne, dy porte të mëdha dhe marina të shumta, autostradat me kufirin e shpejtësisë 120 km / orë, parqet kombëtare, spitalet, shkollat ​​etj. Ishujt Kanarie janë të ndërlidhura mirë me tragetet dhe fluturimet lokale dhe ka qindra të fluturimeve të përditshme ndërkombëtare në të gjitha vendet evropiane që operohen nga disa kompani ajrore të kryetarit.

Tenerife ka ekologji perfekte pasi nuk ka industri të rëndë apo fabrika të mëdha. Gjithmonë ka ajër të pastër që qarkullon nga oqeani falë erërave të tregtisë.

Niveli i krimit është shumë i ulët dhe në përgjithësi ishulli është shumë i sigurt dhe i sigurt.

Ishujt Kanarie dhe Tenerife është pika më jugore e Bashkimit Evropian dhe vendi më i ngrohtë në Evropë gjatë kohës së dimrit. [/ Vc_column_text] [/ vc_column] [/ vc_row]